11 mayo 2008

ESCRIT EN PRETEMPORADA 2007/08. SENSE PARAULES



És encara massa aviat per fer valoracions de les possibilitats i les debilitats de un equip com el Barça en plena pretemporada.

Però la meva parpella com entrenador em diu que el Barça 2007/08 pot ésser vulnerable a algunes circumstàncies tàctiques. El punt més feble ho trobo en el principi tàctic del pressing i més concretament al que ha d'efectuar damunt el contrari i al camp del adversari.

L'agresivitat defensiva (fam de recuperació de pilota) és un aspecte imprescindible en aquest equip, recuperar la pilota a camp contrari ha de ser una prioritat total i no deixa de ésser una paradoxa el fet que la possible vulnerabilitat estigui en els fonements del joc defensiu.

Molta més participació en aquest pressing dels 3 davanters serà l'única arma per minimitzar els efectes d'aquests problemes que es poden agreujar amb la permissivitat de l'entrenador.Pressing intensiu sota la primera perdua de pilota i suport incondicional dels companys serà el repte que Rijkaard haurà d'asumir.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Estimat Tolo Ramon, t'he escoltat a la tertúlia a PuntoRadio amb en Jorge d'Alessandro. M'has deixat impressionat amb la teva sapiència de futbol internacional. Esper que PuntoRadio mantengui l'aposta per tu amb vista a l'Eurocopa. Ets un excel·lent professional. És un honor per la comunitat futbolística balear poder comptar amb algú de la teva talla. Una forta aferrada i segueix així. Ets molt millor que en Maldini. Volem un fiebre tolo ramon a ib3 ja!

Anónimo dijo...

com pots explicar el canvi de mentalitat d'una temporada la 2007-08 i les anteriors 2005-06